Summa sidvisningar

fredag 22 april 2011

Mintchokladkaka

Totaltid: 1 h
Baktid: 25+5 min.

Ingredienser:

100 g smör
200 g mörk blockchoklad
2 ägg
2 dl strösocker
8-10 droppar pepparmintsolja
2 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
15-20 mintkakor, t.ex. After Eight
Polkagrisar, Marianne crush eller annat mintgodis

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en form med löstagbar kant, ca. 22 cm i diameter.
2. Smält smöret på låg värme i en kastrull på spisen. Hacka chokladen och smält tillsammans med smöret.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt chokladblandningen i äggvispet och rör samman noggrant. Droppa ner pepparmintsoljan.
4. Blanda mjöl och bakpulver i en separat skål och rör sedan ner det i smeten. Häll smeten i formen och grädda ca. 25 min.
5. Ta ut kakan ur ugnen och stäng av värmen. Täck den varma kakan med mintkakorna.
6. Ställ in kakan i ugnen i ytterligare 5 min så att mintkakorna smälter. Bred sedan ut de smälta mintkakorrna jämnt över chokladkakan.
7. Krossa karamellerna i en mortel och strö dem över den smälta minttoppingen. Låt kakan svalna och förvara den sedan kallt.

Tips:
Du kan baka kakan även om du inte har mörk choklad hemma. Ersätt den då med 2 dl kakao som blandas ner i smeten. Pepparmintsoljan kan i sin tur bytas ut mot 100 g mintkakor som hackas och blandas ner i smeten.


Minty fresh

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar