Ingredienser:
250 g smör
½ dl socker
1 äggula
3½ dl vetemjöl
5 msk kakao
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
50 g mörk choklad
Fyllning:
4 msk vispgrädde
75 g smör
4 dl florsocker
½ tsk vaniljsocker
1. Rör smör och socker smidigt, gärna med elvisp. Tillsätt äggulan.
Blanda mjöl, kakao, salt, vaniljsocker och riven choklad och rör ner i smörblandningen, rör ihop till en deg.
2. Dela degen och forma till två rullar som är 3 cm i diameter. Linda in rullarna i plastfolie och låt dem ligga i frysen i 20 minuter.
3. Ta ut en rulle i taget och skär i ½ cm tjocka skivor. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper.
Låt plåten stå i kylen i 10 minuter. Grädda i 10 minuter i 175 grader och låt svalna.
4. Fyllning: Rör ihop ovispad grädde, smält smör, florsocker och vaniljsocker. Om den känns mjuk kan den vila i kylen i 20 minuter. Häll fyllningen i en sprits, spritsa på en kaka och lägg på en kaka.
Förvara i kyl eller frys.
OBS! Kakorna är mycket spröda och bör hanteras varsamt när de läggs ihop. Lyft dem med en stekspade.
De där måst ju beprövas :)
SvaraRaderaSmaskens!!