1 tsk salt
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g köttfärs
1 burk krossade tomater
3 lagerblad
2 tsk torkad basilika
1 tsk oregano
salt
svartpeppar
1½ dl grädde
1 dl riven ost
1. Skiva squashen på längden, ca 9 skivor. Lägg skivorna på hushållspapper och strö över salt för att dra ut onödig vätska.
2. Hacka lök & vitlök och fräs i olivolja. Bryn köttfärsen.
3. Tillsätt krossad tomat, lagerblad och örter. Smaka av med salt & peppar. Låt koka ca 10 min. Ta bort lagerbladen.
4. Smörj en ugnsform. Lägg ett lager squashskivor i bottnen, varva med köttfärssåsen. Börja och sluta med squash.
5. Häll över grädden. Strö över ost och gratinera i ugn, 225 grader i 20-30 min. Servera med grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar