4 ägg
4 dl strösocker
150 g smör
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 dl mjölk
Fyllning:
5 dl krusbär
1 dl strösocker
2 msk potatismjöl
Glasyr:
100 g smör
2 dl strösocker
2 msk vetemjöl
3/4 dl grädde
4 dl kokos
1. Vispa ägg och strösocker poröst. Blanda i vetemjöl och bakpulver varvat med mjölken och blanda till sist i det smälta smöret.
2. Rensa, skölj och mixa krusbären, blanda i socker och potatismjöl.
3. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och bred över krusbärsröran.
4. Grädda i 200 grader i ca 30 minuter tills kakan är nästan färdig. Täck kakan med folie efter halva tiden så den inte bränns.
5. Blanda under tiden ingredienserna till glasyren i en kastrull. Sjud upp den under omrörning, låt den inte koka.
6. Bred glasyren över kakan och fortsätt grädda den tills den fått fin färg, ca 10 minuter.
Låt svalna och skär i rutor.
Tips: Man kan använda andra bär, t.ex. röda vinbär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar